Hoera! 

Woensdag 4 oktober start de kinderboekenweek, een feestelijke week vol kinderboeken en leesplezier. Kom naar de boekhandel en zoek je nieuwe favoriete boek uit. 

De Gouden Griffel is voor Misjka van Edward van de Vendel (& Anoush Elman).  Een indrukkwekkend en ontroerend verhaal over Roya, het konijntje Misjka, haar familie en de vlucht uit Afghanistan. Zó mooi!

Djenné Fila (Tilburg) is de winnaar van het Gouden Penseel. Zij kreeg de prijs voor haar wervelende, sfeervolle illustraties in Een kleine geschiedenis van de mens door dierenogen. Hartelijk gefeliciteerd Djenné!
 

     


 

Het Kinderboekenweekgeschenk Ravi en de laatste magie is geschreven door Sanne Rooseboom, met tekeningen van Sophie Pluim. Je krijgt het kinderboekenweekgeschenk gratis bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken. 
Nadat er in de flat een ontploffing is geweest, woont de 11-jarige Ravi, met zijn moeder en broertje, tijdelijk in een huis vol oude mensen. Niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Weet Ravi de machtigste tovenaar te stoppen in zijn wrede plannen? Een spannend, grappig avontuur.  
   

Het speciale prentenboek van de Kinderboekenweek Mijn huis is jouw huis, is gemaakt door Gouden-Penseel winnaar Yvonne Jagtenberg. De moeder van Pats woont alleen in een klein huisje bij de brug. Haar hart is groot en iedereen is welkom, de kat van Tante Kee met haar zeven zonen, de zus van een nicht haar kind, een bereleuke oom van ver mét vriend. Het huisje bij de brug wordt zo het droomhuis voor iedereen.
Warm en vrolijk.
€ 8,25
 
 FEESTJE mét Yvonne Jagtenberg 
 
 


Herfstvakantie? Blijf in de buurt want op vrijdagmiddag 20 oktober komt Yvonne Jagtenberg bij ons op bezoek. Yvonne komt dan alles vertellen over haar gloednieuwe prentenboek, dat net na de kinderboekenweek verschijnt: Piet de Kat die wil weten wat hij wél mag eten. 
Piet, een bolle grijze kater, wordt wakker met een knorrende maag. Vastberaden om iets te eten, staat hij op het punt de eerste vogel die hij ziet te bespringen. Maar dan neemt de vogel het woord en houdt een overtuigend betoog over zijn belangrijke rol in de wereld en waarom hij absoluut niet opgegeten mag worden. Bij elke volgende potentiële hap krijgt Piet dezelfde boodschap te horen. Hij is maar een gewone kat en wil alleen maar weten wat hij WEL mag eten.
(Gottmer, € 16,99 te koop vanaf 18 oktober)
 

Kom ook luisteren en laat je boek signeren. Mét tekeningetje!
Vrijdag 20 oktober van 15-17.00 uur.

Tot dan!

___________


                
 
_boeken koop je lokaal_